FinnEPS200 Insert

FinnEPS200 Insert Harkko soveltuu täydellisesti ohuisiin seinärakenteisiin, kuten esim. autotalleihin, kantaviin väliseiniin, sisäseiniin, piharakennuksiin, pieniin altaisiin jne. Harkkomalleja on saatavissa perusseinäharkko (AA) ja päätyharkko (AK). Yksi 200 Insert kulmaharkko = 1 kpl kulmia.

FinnEPS Insert-harkkomalliston tuotteet on suunniteltu teknisiltä ominaisuuksiltaan vaativiin betonirakenteisiin kohteisiin. Insert-harkon betonitilan vahvuudesta riippuen; 120, 140 tai 150 mm vahva teräsbetoniydin on kauttaaltaan eristetty huippulämmönläpäisykertoimen omaavalla EPS-kuorella, jolloin betonirakenne on lämpimässä tilassa, sekä tiivis ja yhtenäinen.

Ohuet Insert-välikkeet betonitilassa mahdollistavat rakenteen ääni- ja paloteknisen toimivuuden. Insert-malliston harkkoja voidaan käyttää paloa eristäviin seinärakenteisiin, kuten esimerkiksi rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen osastoinneissa. Insert-välikkeiden kannakkeet on integroitu harkon eristeosuuksien sisään ja niiden sijainnit on merkitty harkon seinämiin pienin rasterein. Näin insertin sijainti on helppo havainnoida ja tarvittavat kiinnitykset runkoon voidaan toteuttaa inserttien kannakkeita hyödyntäen.

Ulkomitat

200x1200x300 mm

Harkkomalli

Avoharkko

Eriste- ja betonivahvuus

EPS-eriste 40 + 40 mm, betoniosa 120 mm

Lämmönläpäisykerroin (U-arvo)

0,38

Seinän paloluokka

REI60

Harkon menekki

2,78 kpl/m2

Betonin menekki

n. 110 l/m2

Pakkauskoko

800x1200x600 mm, 12 kpl/pkt, 4,32 m2/pkt,

Käyttökohteet
 
FinnEPS-harkkotuotteilla on rakennettu jo tuhansia erilaisia kohteita, joilla kaikilla on ollut yhteinen, nykyajan ja tulevaisuuden rakentamisen vaatimukset täyttävä kriteeri: energiatehokkuus.
 
FinnEPS Harkko- ja Elementtituotteilla toteutetaan mm. uima-altaita, perustuksia, kellareita, halleja, muureja, sekä tietysti asuinrakennuksia, kuten pientaloja, rivitaloja ja kerrostaloja.
 

Pientalot

FinnEPS rakennustuotteilla on rakennettu energiatehokkaita kivitaloja Suomessa jo vuodesta 2000 lähtien. FinnEPS Harkko onkin ensimmäinen suomalainen betonivalettava eristeharkko, jonka ympärille on kasvanut oma kattava rakennustuoteperhe.
 
Lue lisää

Perustukset

FinnEPS Harkko- ja Elementtituotteet tarjoavat kustannus- ja energiatehokkaat ratkaisut erilaisiin perustustapoihin! Tuotteillamme toteutetaan pientalon, rivitalon, kerrostalon, hallin ja minkä tahansa kiinteistön perustukset.
 
Lue lisää

Uima-altaat

Uima-altaat ovat yleistyneet viime vuosina huimasti ja niitä löytyykin jo usean suomalaisenkin kodin pihalta. FinnEPS on toimittanut rakennusmateriaaleja uima-altaisiin jo vuosien ajan ja meiltä saat myös vinkit altaisiin tarvittavien lisäosien ja laitteiden hankkimiseksi.
 
Lue lisää

Ympäristömerkintä

Joutsenmerkitty rakentaminen

FinnEPS Rakennustuotteet on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja niitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.
Lue lisää