FinnEPS350

FinnEPS350 Harkko soveltuu loistavasti niin pientalojen, kuin isompien rakennusten runkomateriaaliksi, sekä perustuksiin, kellareihin ja uima-altaisiin. 350-Harkkomalleja on saatavissa perusseinäharkko eli avoharkko (AA) ja kulmaharkko (KK).

FinnEPS-harkkomallistossa on erikseen kulmaharkot jokaista harkkomallia kohden. Erillisiä kulmapaloja ei siis ole, vaan kulmaharkko on samalla moduulimitoituksella toteutettu täysimittainen harkko. Kulmaharkkoa käytetään kulmarakenteissa rakennuksen nurkkakohdissa, päädyissä, sekä mahdollisesti myös ikkuna- ja oviaukkojen reunoissa.

Kulmaharkko tulee työstää asennusvaiheessa haluttuun kulmarakenteeseen sopivaksi poistaen sahaamalla pala eristettä päätyharkon sivusta, jotta harkkorakenteen betoni- ja raudoitustila saadaan jatkettua yhtenäisesti myös nurkkakohdalla (kts. kuvat).

FinnEPS EPS-harkkomalliston tuotteet ovat energiatehokkuudeltaan ja lämmöneristävyydeltään huippuluokkaa. 450 mm vahvuisella harkolla saavutetaan seinärakenteen U-arvoksi jopa 0,08. Betonirungon vahvuus harkkomallista riippuen on joko 140 tai 150 mm. Malliston harkot soveltuvat erinomaisesti niin pientalojen kuin isompienkin rakennusten ulkoseinärakenteeksi, sekä perustuksiin, kellareihin, uima-altaisiin jne. Harkoilla voidaan toteuttaa passiivi- ja matalaenergiatasojen rakennuksia.
Harkkojen betonitilan keskellä olevien EPS-kannakkeiden avulla läpivientien toteutus on helppoa ja vaivatonta vielä betonivalun jälkeenkin. Kannakkeet on sijoitettu 150 mm:n välein ja harkko itsessään on moduulimitoitettu 50 mm:n jaolla. Mittaviivastot löytyvät harkon molemmissa sivuissa mittaamista ja asennusta helpottamaan. Kannakkeissa on myös integroidut raudoitusurat vaakaraudoitteita varten. Mallisuojattu ponttiratkaisu harkon päädyissä, sekä ylä- ja alapinnoissa varmistaa pitävät, tiiviit ja saumattomat liitokset.
Harkkomalli

Kulmaharkko

Ulkomitat

350x1200x300 mm

Eriste- ja betonivahvuus

EPS-eriste 130 + 80 mm, betoniosa 140 mm

Lämmönläpäisykerroin (U-arvo)

0,13

Harkon menekki

1,75 kpl/m2

Betonin menekki

n. 130 l/m2

Pakkauskoko

700x1200x600 mm, 6 kpl/pkt, 3,42 m2/pkt

Käyttökohteet
 
FinnEPS-harkkotuotteilla on rakennettu jo tuhansia erilaisia kohteita, joilla kaikilla on ollut yhteinen, nykyajan ja tulevaisuuden rakentamisen vaatimukset täyttävä kriteeri: energiatehokkuus.
 
FinnEPS Harkko- ja Elementtituotteilla toteutetaan mm. uima-altaita, perustuksia, kellareita, halleja, muureja, sekä tietysti asuinrakennuksia, kuten pientaloja, rivitaloja ja kerrostaloja.
 

Pientalot

FinnEPS rakennustuotteilla on rakennettu energiatehokkaita kivitaloja Suomessa jo vuodesta 2000 lähtien. FinnEPS Harkko onkin ensimmäinen suomalainen betonivalettava eristeharkko, jonka ympärille on kasvanut oma kattava rakennustuoteperhe.
 
Lue lisää

Perustukset

FinnEPS Harkko- ja Elementtituotteet tarjoavat kustannus- ja energiatehokkaat ratkaisut erilaisiin perustustapoihin! Tuotteillamme toteutetaan pientalon, rivitalon, kerrostalon, hallin ja minkä tahansa kiinteistön perustukset.
 
Lue lisää

Uima-altaat

Uima-altaat ovat yleistyneet viime vuosina huimasti ja niitä löytyykin jo usean suomalaisenkin kodin pihalta. FinnEPS on toimittanut rakennusmateriaaleja uima-altaisiin jo vuosien ajan ja meiltä saat myös vinkit altaisiin tarvittavien lisäosien ja laitteiden hankkimiseksi.
 
Lue lisää

Ympäristömerkintä

Joutsenmerkitty rakentaminen

FinnEPS Rakennustuotteet on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja niitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.
Lue lisää