FLE Elementit

FLE Elementit soveltuvat sekä ala-, että välipohjarakenteisiin. FLE Lattiaelementillä toteutetaan koko pohjarakenne nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Tehdasvalmiit FLE elementtitoimitukset valmistetaan ja toimitetaan aina valmiiden suunnitelmien mukaisesti määrämittaisina.

Lataa esite (pdf)
  • Nopea ja kustannustehokas ratkaisu eristettyihin laattarakenteisiin
  • Soveltuu ala- ja välipohjarakenteisiin
  • Keveys ja asennuksen helppous, ei tarvetta nostotyökoneille
  • Valmiiksi määrämittaisina toimitetut elementit
  • Hyvä energia- ja kustannustehokkuus (U-arvo 0,09)
  • Kosteusteknisesti turvallinen ja paloturvallinen rakenne
  • Helppo muotoilla ja työstää, läpivientien ja aukkojen toteutus vaivatonta
  • Terveellinen sisäilma, M1 päästöluokitus

FLE Elementtipohjan rakenne

FLE Elementit Eristettyjen laattarakenteiden nopea ja kustannustehokas ratkaisu

FLE Lattiaelementillä alapohjarakenne toteutetaan varsin usein tuulettuvana alapohjana, jolloin valmiissa rakenteessa elementin alapinnassa on pelkästään elementin oma EPS-eriste. Alapohjan päälipinnassa on betoninen lattiavalu, joka valetaan suoraan raudoitetun lattiaelementin päälle ja se toimii samalla ripalaattana, sekä kantavana osana. Betonivalun päälle voidaan toteuttaa normaali pinnoitus halutulla tavalla, kuten esimerkiksi laatta, mikrosementti, laminaatti, parketti tai muu lattiapinnoite.

FLE220 on z-teräsprofiililla vahvistettu EPS-elementti, joka yhdessä raudoituksen kanssa muodostaa betonoitavan pohjarakenteen.

FLE Elementin käsittely ja ominaisuudet

FLE elementit ovat kevyitä käsitellä, paino vain n. 8 kg/m, eikä kalliita nostotyökoneita välttämättä tarvita asennusvaiheessa. Elementtiä on helppo muotoilla ja sen työstettävyys on vaivatonta. FLE elementtiin on helppo toteuttaa aukot, läpiviennit, sekä mahdolliset upotukset.

FLE elementti on erittäin energia- ja kustannustehokas: esim. tuulettuvan alapohjan U-arvo on 0,09, eikä rakenteiden lisäeristystä tarvita.

Rakenne on myös kosteusteknisesti turvallinen ja ääneneristävyys on hyvä, askeläänieriste ei ole välttämätön. FLE elementti on myös paloturvallinen, M1 päästöluokiteltu ja rakennuksessa on puhdas ja terveellinen sisäilma.

FLE elementillä toteutetaan rakennuksen kantava laattarakennevalu

ja betonipintavalu yhdellä ja samalla valukerralla.

Katso FLE asennusvideo