Uima-altaat

Uima-allas FinnEPS-harkoilla

Uima-altaat ovat yleistyneet viime vuosina huimasti ja niitä löytyykin jo usean suomalaisenkin kodin pihalta. FinnEPS on toimittanut rakennusmateriaaleja uima-altaisiin jo vuosien ajan ja meiltä saat myös vinkit altaisiin tarvittavien lisäosien ja laitteiden hankkimiseksi.

Yleisimmin uima-altaat sijoitetaan piha-alueelle ja niiden toteuttamiseen on useita tapoja: uima-allas voidaan upottaa maahan, joko kokonaan tai osittain, tai se voidaan myös sijoittaa maanpinnan yläpuolelle. Allas voidaan varustaa katteella, jolloin sen ylläpito on helpompaa ja huoltoa vaaditaan vähemmän. Katevaihtoehtoja on markkinoilla tarjolla useita erilaisia. Uima-allas huomioidaan usein jo kiinteistön suunnitteluvaiheessa, jolloin altaan toteuttaminen myös rakennuksen sisään on vaivattominta.

Mikä FinnEPS-harkko?

Optimaalisin harkko uima-altaisiin on FinnEPS350-harkko normaalilla EPS-välikkeellä. FinnEPS350-harkolla altaan kantavaksi runkorakenteeksi muodostuu 140 cm vahva teräsbetonirakenne, jota ympäröi 130 ja 80 cm vahvuiset erittäin lämpöeristävät EPS-seinämät. Hyvin eristetty uima-allas pitää uintiveden lämpötilan pitkään miellyttävällä tasolla ja toki tekniikalla lisävarusteltuna altaan lämpötila on myös hyvin tarkasti säädettävissä toivottuihin lukemiin.

Pinnoitusvaihtoehtoja altaille löytyy useita. Sisäpuolella voidaan käyttää esim. kermiä tai allaspussia, myös laatoitus on mahdollinen ja helppo toteuttaa. Ulkopuolen pinnoitus riippuu paljolti asennustavasta, sekä pihan muusta arkkitehtuurista. Allas on helppo mukauttaa esim. asuinrakennuksen tyyliin sopivaksi.


1. Myös kiinteät portaat voidaan toteuttaa altaaseen samalla harkolla. 2. Läpivientikappaleiden asentaminen harkkorakenteeseen on vaivatonta. 3. Sisäpuolen pinnoitukseen yksi hyvä vaihtoehto on kuvanmukainen allaskermi.

Yhteistyökumppanimme uima-allastoimituksissa:

Uima-allaspaketit: Pool4You