Teräsanturat YIT:n rivitalokohteessa

FinnEPS toimitti täysin uudenlaiset perustustuotteet; Teräsanturat YIT:n rivitalokohteeseen Espooseen. Uudiskohde Espoon Asunto Oy Finnsin Jacob on YIT Suomi Oy:n rivitalokohde, joka käsittää yhteensä neljä asuinrakennusta, sekä talousrakennuksen. Kohteessa on 30 asuntoa.

Teräsanturoita kohteeseen toteutettiin neljässä eri paaluanturakoossa: 700×700, 800×800, 700×1700 ja 800×1900 mm. Paaluanturamuottien lisäksi Teräsanturaa käytettiin myös jatkuvana nauha-anturana, sekä nauha-anturan levikkeinä ja sidepalkkeina. Kaikissa muottikorkeus 500 mm. Sidepalkkien ja nauha-anturoiden pituudet mitoitettiin perustussuunnitelmien mukaisesti, pisimmät muottielementit olivat yli viisimetrisiä.

Teräsanturan kiistattomia etuja ovat nopeus, yksinkertaisuus ja lämmöneristävyys:

Vastaavien paaluanturamuottien asentaminen laudoittamalla ja levyttämällä olisi ottanut helposti aikaa 1,5 päivää/talo, kun nyt Teräsanturoilla asennamme neljän talon muotit yhdessä päivässä! Ja onhan tämä (Teräsantura) ihan ehdoton tuote myös talviolosuhteissa.” – YIT:n asentaja

Teräsantura

Ei mitään ylimääräistä

Teräsanturassa on 150 mm vahva S-laadun palosuojattu 150EPS eristeenä ja sen teräsvahvistettu rakenne ei ylimääräisiä tuentoja tarvitse. Teräsanturoihin ei myöskään tarvitse asentaa mitään lisää tai poistaa niistä mitään valun jälkeen. Työmaa-aikaa säästyy moninkertaisesti, eikä materiaalihävikkiä tai jätettä muodostu lainkaan.

Teräsantura
Teräsantura: Paaluanturamuottien valu
Teräsantura
Teräsantura: Paaluanturamuottien valu
Teräsantura
Teräsantura: Yksi Teräsanturan merkittävimpiä etuja on hyvä eristävyys ja talvirakentaminen.
Teräsantura: Betoni lämpimässä tilassa suojassa pakkaselta.

Teräsanturamuottien valun jälkeen työvaiheet kohteessa saavat edetä suunnitelmien mukaisesti ja aikataulussaan.

Teräsantura
Teräsantura: Paaluanturamuottien valun jälkeinen maatäyttö.
Teräsantura
Teräsantura: Sokkelielementit Teräsanturaperustuksen päälle.

Myös kauttaaltaan eristetty nauha-antura toteutettiin Teräsanturalla nopeasti.

Teräsantura
Teräsantura: Jatkuva antura
Teräsantura
Teräsantura: Paaluanturat

Teräsanturan muottiosat voidaan koota kerralla valmiiksi ja sijoitella valmiina muottilaatikoina paikoilleen, kuten tässä kohteessa. Suuremmissa muoteissa painoa valmiille muotille muodostuu enemmän, jolloin ne kannattaa koota muotoonsa omalla paikalllaan.

Teräsantura: Paaluanturamuotin kokoaminen
Teräsantura: Teräsanturamuottiosien lastausta

Kysy lisää tai pyydä tarjous omaan kohteeseesi!

Ota yhteyttä