Eristetty teräsrakenne

FinnEPS Oy:n kehittämä EPS-eristetty teräsrakenteinen elementti mullistaa pienrakentamisen.

Elementtiä voidaan käyttää lattia-, katto- ja seinärakenteena kaikissa pienrakennuksissa. 150mm paksun EPS-eristeen sisään teollisesti prässätty kuumasinkitty Z-teräsorsi muodostaa symbioosissa kestävän, kantavan, jäykän ja eristystehokkaan rakenteen.

FinnEPS Oy on yksi hyvin harvoista EPS-teräsorsi -yhdistelmätekniikan kehittäjistä koko maailmassa, jopa ainoa Pohjoismaissa. Tekniikka mahdollistaa täysin uudenlaisen, energia- ja kustannustehokkaan tuotannon rakentamisen eri aloille. Vanhan ajatusmallin ”ensin runko ja sitten eristys” sijaan FinnEPS:n teknologialla syntyy kokonaisuus kerralla, eikä kantava runkorakenne jää kylmäsillaksi.

Finneps teräselementit

Teräselementin edut

Teräselementtien materiaali on paloturvallinen ja M1 päästöluokiteltu. Valmis rakennus on kevyt ja helposti siirreltävissä.

  • Teräselementin materiaali on kuumasinkitty teräs yhdistettynä palosuojattuun EPS150 S-lämmöneristeeseen.
  • Teräs ja EPS ovat molemmat erittäin energiatehokkaita ja turvallisia materiaaleja.
  • Teräselementistä valmistetun pienrakennuksen sisäilma on puhdas ja allergiavapaa.
  • Teräselementin valmistaminen sitoo vain vähän raaka-ainetta ja materiaalihävikkiä ei ole lainkaan, jolloin tuote on myös hyvin ekologinen.
  • Teräselementistä valmistettu pienrakennus on kestävän kehityksen tavoitteiden mukainen ja sen elinkaari on pitkä.
  • Teräselementtirakennukset ovat siirrettävissä ja uudelleenkäytettävissä.
  • Teräselementtien käsittely on turvallista ja valmiita rakennuksia on helppo nostaa, asentaa ja kuljettaa.

Finneps teräselementit

Kokoonpano ja valmistus

FinnEPS valmistaa teräselementeissä käytettävät kuumasinkityt z-teräsprofiilit itse omalla rullamuovauslaitteistollaan laatustandardien mukaisesti. Rakenteellisten kylmämuovattujen teräskokoonpanojen valmistusmenetelmä on Inspectan valvoma ja ce-hyväksytty. Samoin elementtien palosuojatut M1-päästöluokitellut EPS-eristeet valmistetaan jo lähes neljänkymmenen vuoden kokemuksella samassa tehtaassa Kokemäen Peipohjassa.

<<< Takaisin Pienrakennukset-sivulle