FLE Elementit
Eristettyjen laattarakenteiden nopea ja kustannustehokas ratkaisu


FLE220 on z-teräsprofiililla vahvistettu EPS-elementti, joka yhdessä raudoituksen kanssa muodostaa betonoitavan pohjarakenteen.

FinnEPS Lattiaelementti

FLE Elementit soveltuvat sekä ala-, että välipohjarakenteisiin. FLE Lattiaelementillä toteutetaan koko pohjarakenne nopeasti ja kustannustehokkaasti. Tehdasvalmiit FLE elementtitoimitukset valmistetaan ja toimitetaan aina valmiiden suunnitelmien mukaisesti määrämittaisina.

FLE Lattiaelementin etuja ovat keveys, asennusnopeus ja -helppous, läpivientien helppo toteutus sekä energia- ja kustannustehokkuus. Kantava laattarakennevalu ja betonipintavalu voidaan toteuttaa yhdellä ja samalla valukerralla. Ei kalliita nostotyökoneita asennusvaiheessa. Elementit toimitetaan tehtaalta valmiina määrämittojen mukaisina pituuksina.


FLE FinnEPS Lattiaelementti

FLE elementillä toteutetaan rakennuksen kantava laattarakennevalu ja betonipintavalu yhdellä ja samalla valukerralla.

Katso FLE asennusvideo

 

FLE Elementtipohjan rakenne

FLE Lattiaelementillä alapohjarakenne toteutetaan varsin usein tuulettuvana alapohjana, jolloin valmiissa rakenteessa elementin alapinnassa on pelkästään elementin oma EPS-eriste. Alapohjan päälipinnassa on betoninen lattiavalu, joka valetaan suoraan raudoitetun lattiaelementin päälle ja se toimii samalla ripalaattana, sekä kantavana osana. Betonivalun päälle voidaan toteuttaa normaali pinnoitus halutulla tavalla, kuten esimerkiksi laatta, mikrosementti, laminaatti, parketti tai muu lattiapinnoite.


FLE Elementin käsittely ja ominaisuudet

FLE elementit ovat kevyitä käsitellä, paino vain n. 8 kg/m, eikä kalliita nostotyökoneita välttämättä tarvita asennusvaiheessa. Elementtiä on helppo muotoilla ja sen työstettävyys on vaivatonta. FLE elementtiin on helppo toteuttaa aukot, läpiviennit, sekä mahdolliset upotukset.

FLE elementti on erittäin energia- ja kustannustehokas: esim. tuulettuvan alapohjan U-arvo on 0,09, eikä rakenteiden lisäeristystä tarvita.

Rakenne on myös kosteusteknisesti turvallinen ja ääneneristävyys on hyvä, askeläänieriste ei ole välttämätön. FLE elementti on myös paloturvallinen, M1 päästöluokiteltu ja rakennuksessa on puhdas ja terveellinen sisäilma.

Elementin korkeus220 mm
Elementin leveys593 mm
Paino8 kg/jm
Teräsprofiilin vahvuus1,5 mm
Lämmönläpäisykerroin (U-arvo)0,20 – 0,09 W/m2K
Toimitetaan määrämittaisina